Mijn inspiratiebronnen

.

Mijn kinderen.

Mijn grootste inspiratiebron zijn mijn kinderen Luuk (20 jaar) en Evi (18 jaar) …. Ze houden me gelukkig genoeg geaard en met beide benen op de grond. Ze nemen geen blad voor de mond, ze sparen me niet en houden me dagelijks de spiegel voor. Vanuit liefde, bewondering, respect en natuurlijk heel veel humor (wat ik eerlijk gezegd niet altijd zie in het heetst van de strijd) . Gelukkig heb ik wel het voorrecht gehad veel thuis te zijn bij mijn kinderen en als ik heel eerlijk ben…het heeft me meer geleerd over het leven, over wat ik doe of niet doe en het waarom, dan al die boeken die ik gelezen heb, al die workshops en lezingen die ik bijgewoond heb. Kinderen houden niet op, totdat de pijn is geheeld en de les is geleerd. Wat zijn het toch volhoudertjes hè. Daar kunnen wij nog wat van leren.

.

Mijn partner.

De man die het beste en het ‘slechtste’ in mij naar boven durfde te halen, de man die me twee geweldige kinderen heeft gegeven, de man die altijd in me gelooft (zelfs als ik dat niet doe), de man die me tegenhoudt als ik te hard van stapel loop, de man die me een duwtje geeft als dat nodig is en de man die altijd onvoorwaardelijk van me houdt.

.

Mijn hond.

Verder is mijn hondje Boef mijn steun en toeverlaat…zeg maar de goedkoopste psycholoog die er is. Mijn Boefje heeft me laten zien dat luisteren zo belangrijk is. Luisteren naar wat anderen te zeggen hebben, luisteren en stil zijn in jezelf. Honden hebben geen oordeel over hun baasje en accepteren de situatie zoals die zich voordoet.

.

Marja Ruijterman.

Mijn volgende inspiratiebron is Marja Ruijterman. Met haar kwam ik ‘toevallig’ in contact bij mijn laatste werkgever waar zij een communicatietraining gaf. Marja kwam niet voor niets in mijn leven, dat wist ik gewoon, juist omdat zij precies op het juiste moment met de (voor mij) juiste woorden en inzichten kwam. Marja is mijn allereerste inspiratie geweest die mij in beweging heeft gezet om dingen aan te pakken en te veranderen. Als ik haar in het kort zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen: “Marja is schrijfster, trainer en coach en een hele lieve vriendin inmiddels. Zij legt de vinger op de ‘zere’ plek zodat je je eigen verantwoordelijkheden ziet èn aankunt. Verder heeft ze humor, lacht ze om haar eigen ‘fouten’, is ze gezellig, een goede gesprekspartner en geeft ze ook nog licht”. Door haar boeken ‘Placebo’s en Fluitende Fietsen’ en “niets Meer Te Bewijzen’ heb ik geleerd dat we veel kunnen sturen met onze gedachten en veel meer aankunnen dan we denken. En als het om bewijzen gaat…nergens voor nodig.

.

Janita Venema (de grondlegger van de PresentChild methode).

Janita Venema een hele grote invloed op mijn leven. Zij heeft mij met haar boek “Het Fluisterkind” enorm geïnspireerd door op een andere manier te kunnen kijken naar ‘onze kinderen’.
Ik ben haar enorm dankbaar voor de PresentChild Methode die zij ontwikkeld heeft. Door haar methode hebben mijn docentes Yvonne Kool en Jean Thompson mij alle tools gegeven om dit werk voort te kunnen zetten. Om ouders nieuwe inzichten te geven, een nieuwe manier van kijken en handvatten om hiermee om te gaan. Omdat Janita zich zo kwetsbaar heeft durven opstellen in haar boek en omdat mijn docentes hun valkuilen durfde te delen, heeft mij dit doen beseffen dat juist daar onze kracht zit.

.

365 dagen succesvol.

David de Kock en Arjan Vergeer (met hun jaarprogramma van 365 dagen succesvol) hebben mijn leven 200% beïnvloed. Van hen heb ik mogen leren dat mijn omgeving ooit (of vaak) de vinger op de zere plek legt. Een plek die al zeer deed, een plek die aandacht nodig heeft.

  • Zij hebben mij geleerd dat de ander hier verantwoordelijk voor is, maar dat ik verantwoordelijk ben hoe ik hiermee omga.
  • Zij hebben mij geleerd te verlangen als een klein kind (in een snoepwinkel), dat ik een verschil kan maken als ik vandaag al die ene kleine stap zet.
  • Zij hebben mij geleerd dat ik baas ben in mijn eigen leven en dat ik mijn eigen omgeving kan creëren.
  • Ik heb zelfs mogen leren, dat als ik denk niets meer te geven heb, dat er een plekje diep in mezelf verstopt zit waar heel veel liefde, energie, tijd en aandacht zit.
  • Dat overvloed niet alleen maar met geld te maken heeft.
  • Samen met David en Arjan hebben we onze succesmomenten en fucked-up-momenten gedeeld en erom gelachen.
  • Door hen heb ik gezien dat ik hele mooie dromen heb en deze kan realiseren.

 

Door iedereen die ik hier genoemd heb, zet ik door voor datgene wat ik hier te doen heb.

En dat is precies wat ik nu doe.
.

.

.