Scheiden is leiden

Een scheiding is ook een soort van rouwproces.

.

Je bent een (lange) tijd bij elkaar geweest en aan dat ‘sprookje’ (of misschien nachtmerrie) is nu een einde gekomen. Het kan zijn dat je zelf die keuze hebt gemaakt (waar je wellicht al jaren mee rond hebt gelopen) maar het kan ook zijn dat je (inmiddels) ex partner deze keuze heeft gemaakt.

.

Hoe je ook het ook went of keert, een scheidingsproces is alles behalve gemakkelijk.
Niet alleen voor jou, ook zeker voor je ex-partner, de kinderen en eventuele (schoon)familie. Feitelijk waggelt heel je systeem nu. Tijd om opnieuw de balans op te maken.

.

Dus…als de knoop toch is doorgehakt, dan dien je te moeten dealen met acceptatie. Als je ’t mij vraagt, één van de moeilijkste processen die er zijn.
Maar pas als je de situatie accepteert zoals deze is, dan zul je rust ervaren en uiteindelijk weer verder kunnen met je leven, je leven weer gaan leiden in plaats van lijden.

.

Ik kan je hierbij helpen.

Aan de hand van bepaalde thema’s in je leven zetten we in kaart wat deze scheiding betekent, hoe jij verder kunt, hoe je je ex los kunt laten en jezelf opnieuw wilt ont-moeten.
Hoe jij dit proces liefdevol kunt ingaan, zonder je ex-partner zwart te hoeven maken bij de kinderen. Ook niet onbelangrijk in dit proces is hoe dat jij de kinderen de veiligheid kunt bieden en hen kunt beschermen voor dingen die niet voor hun oren en ogen bestemd zijn.

.

Deze sessies zijn geschikt voor:

  • Mensen die een moeizame relatie hebben met hun partner.
  • Mensen die midden in een scheidingsproces zitten.
  • Mensen die twijfelen of ze wel/niet moeten scheiden, maar geen keuze kunnen maken (vaak omwille praktische zaken en om de kinderen).
  • Mensen die gescheiden zijn, maar om een of andere redenen niet los kunnen komen van hun ex-geliefde, met als gevolg dat ze hun eigen leven niet kunnen oppakken.
  • Ouders die zich zorgen maken om het gedrag van de kinderen in dit (scheidings)proces.

.

Voel jij je aangesproken?

Dan is het wellicht de tijd om hier iets mee te doen. Problemen en signalen zijn er namelijk voor om opgelost te worden. Is het niet voor de ander, dan sowieso voor jezelf.
Jij staat centraal in dit proces.

.

Werkwijze en tarieven:

Omdat ik nooit van te voren kan inschatten wat er allemaal onder zit en welke aspecten er meespelen, reserveer ik meestal 1 uur per coaching en kun je daarna kijken wat nog wenselijk of dat er meer behoefte is aan begeleiding.

.

Coaching is € 75 excl. BTW per uur.

.

DIT FILMPJE maakt duidelijk hoe een scheidingsproces voor kinderen voelt.

.

Bekijk ook mijn andere methodes en diensten:

.

 .  .

 .  .

 .  .

 

.

 

Liefs Rian

.