The story of my life

 

De vier allerbelangrijkste mannelijke liefdesrelaties uit mijn leven.

.

Ik ga iets kwetsbaars uit de doeken doen. Waarom? Omdat het jou misschien ook helpt anders te kijken naar jouw relatie met jouw vader, jouw partner of jouw zoon.

.

De eerste liefdesrelatie:

Bij de meeste mensen geldt dat de allereerste liefdesrelatie die met hun moeder is en de tweede die met hun vader. In mijn geval – als tweeling – was dat net even iets anders. De allereerste hartslag die ik ook heb gehoord was die van hem, mijn tweelingbroer, waarbij ik 9 maanden lang me veilig en geborgen heb gevoeld. Vervolgens hebben we 39 jaar van ons leven samen door mogen brengen, totdat er plotsklap een einde aan zijn leven kwam en hij verongelukte. Lieve God waarom?

Iedereen die ooit in een rouwproces heeft gezeten weet waarschijnlijk dat zo’n proces ook een enorm transformatieproces is. Ik werd letterlijk geconfronteerd met de dood, dus ook met het leven.
Het deed me beseffen dat ik wel leefde, maar in hoeverre leefde ik het leven dat ik wilde. Deed ik wat ik wilde doen en zei ik wat ik diep van binnen wilde zeggen. In hoeverre was ik echt mezelf? Ik besefte dat daar nog veel ruimte voor verbetering zat.

.

De tweede liefdesrelatie:

Mijn tweede mannelijke liefdesrelatie (die dus dieper gaat dan elke andere) was die met mijn vader. Mijn voorbeeld (zoals misschien voor meerdere kinderen). Wat heeft hij mij nagelaten toen hij drie jaar geleden stierf. Hoe was onze relatie, wat wil ik hiervan  doorgeven en wat misschien juist niet? Ook in deze relatie zaten nog wat dingetjes die gezien mochten worden.
Zijn sterven heeft me ook doen confronteren dat de dood niet altijd dramatisch is, dat het ook een heel mooi einde en begin kan zijn. Het heeft me alert gemaakt je dankbaarheid uit te spreken voordat het te laat is.
En het heeft me ook doen beseffen dat we dagen aan iemands sterfbed waken, terwijl we pasgeboren baby’tjes alleen laten, onder het mom ‘dat moeten ze maar leren’.

.

Lees Meer

.

Lees ook: Je partner als spiegel

.