Training De Spiegel In Je Relatie

Onze partners weten onbewust – en onbedoeld! – vaak precies op díe knoppen te drukken die bij ons een oude pijn aanwakkeren. ‘Je trouwt met je trauma’, wordt wel gezegd. Zelf ben ik heel lang bezig geweest om mijn partner te veranderen. Steeds weer wilde ik het contact met hem voelen. Omdat ik anders oude gevoelens van paniek, verlatenheid en boosheid tegenkwam die ik ooit eerder gevoeld heb. Om die pijn maar niet te hoeven voelen, ging ik steeds meer trekken aan mijn partner: contact, contact, contact! Maar hoe meer ik hem claimde, hoe meer hij de neiging had om uit contact te gaan. Met als gevolg dat ik toch weer werd geconfronteerd met mijn oude pijn.

.

Ik ben inmiddels 28 jaar samen met mijn partner. In 1991 werden verliefd, in 1994 kochten we ons eigen huis, in 1998 trouwden we en werd ons eerste kindje geboren. In 2000 werd ons tweede kindje geboren en zo hobbelde ons leven ‘vrolijk’ verder. Van de buitenkant leek het het perfecte plaatje maar van binnen voelde dat totaal anders. 
.
Het was niet zo dat we een slechte relatie of huwelijk hadden, maar ik heb me vaak afgevraagd of dit het nu was. Nu zijn we denk ik allemaal wel realistisch genoeg om te beseffen dat de ‘vlinders’ na een aantal maanden verdwijnen, maar om 25 jaar naast elkaar heen te leven was de keerzijde. 
Veel dingen werden niet uitgesproken, geen zin in, geen tijd voor, heftige discussies gingen we uit de weg en emoties werden al helemaal niet gedeeld. Om een lang verhaal kort te maken….in 2015 trok ik het niet meer. Scheiden was de enige optie. 
.
Wat er toen gebeurde was bizar. 
Ik heb verschillende rouwprocessen meegemaakt, maar dit scheidingsproces was echt pittig. Het bracht zoveel oud zeer omhoog, vastgeroeste patronen, angsten, belemmeringen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met andere woorden, het haalde het slechtste in me naar boven. 
.
Anderzijds ontdekte ik ook in dit proces wat ik altijd heb gedaan. 
Mijn mond dichthouden om de lieve vrede te bewaren, conflicten uit de weg gaan, ruzies vermijden, boosheid onderdrukken, huilend als een klein kind weglopen van de situatie en bang om afgewezen te worden. Tegelijkertijd besefte ik meteen dat dit geen volwassen reacties waren, deze waren gebaseerd op een verleden. Ergens zijn deze ontstaan. Totaal onbewust speelde dit als een rode draad door mijn leven, dus ook door mijn relatie. 
.
Geen relatietherapeut die ons ooit heeft verteld van waaruit we reageren. Alle oplossingen die we aangereikt hadden gekregen zaten allemaal aan de oppervlakte en werkten tijdelijk.
Pas toen ik me, midden in dit scheidingsproces, bewust werd van een aantal dingen, toen veranderde alles. Ik zelf, de relatie met mijn partner, kinderen, omgeving en iedereen om me heen. 
.
Deze 1-daagse training zuig ik daarom niet klakkeloos uit mijn duim en komt zeer zeker niet zomaar uit de lucht gevallen.

Het zijn allemaal mijn persoonlijke lessen, ervaringen en processen geweest (en nog ooit) in mijn leven. 

Afijn…..Ik vind deze informatie te waardevol om alleen voor mezelf te houden. 
.

Voor wie is deze training geschikt?

  • Komt bovenstaand verhaal je bekend voor?
  • Voel je je vaak niet gezien, gehoord of begrepen?
  • Haalt je partner het slechtste in je naar boven?
  • Wil je weten welke waardevolle lessen hierin zitten?
  • Val jij steeds op de zogeheten ‘foute partners’?
  • Heb je relatietwijfels?

.

Dan is deze training geschikt voor jou.

.

Praktische informatie:

.

Wanneer:

Zaterdag 5 september 2020

of 

Zaterdag 3 oktober 2020

.

Tijd:

Van 09:30 tot 16:30 uur

.

Locatie:

Thuis bij Annemieke

Mierloseweg 200 in Helmond

.

Inclusief:

  • Koffie, thee en versnaperingen
  • Uitgebreide Lunch
  • Een werkboek met praktijkoefeningen en interessante vragen, oefeningen en testjes die je meteen in de parktijk kunt toepassen.

.

Jouw investering:

Tijdelijk slechts € 199,00

.

Aanmelden:

.

.

.

PS: Hebben we al een connectie op Facebook?

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

Ik hoop je te treffen tijdens deze training, zodat jij niet dezelfde lange weg als ik hoef af te leggen.

.

Veel liefs

Rian

.

Andere interessante trainingen:

.

Tijdens deze online training ‘Anders Leren Kijken’ zet ik je een ‘andere bril’ op. Hierna zul je voor eens en altijd anders naar dit gedrag kijken. In plaats van een kind met een probleem of een irritante houding, verandert dit in een kind met een belangrijke boodschap, die op jouw lijf geschreven is.

.

Daar waar pubers voor een enorm veranderingsproces staan, zo geldt dat ook voor ons als ouders. En als je bepaalde gedragingen en emoties beter begrijpt, dan zul je merken dat het jou als ouder ook verder brengt in je ontwikkeling. Dan kun je deze periode met niet al te veel kleerscheuren doorkomen en leer je er zelf ook nog wat van. Win win toch. Training Oogappeltjes heb ik speciaal gemaakt voor ouders met pubers.

.

Als je eenmaal doorhebt dat kinderen communiceren in gedrag, dan is het begrijpen van deze taal een noodzakelijke stap die je wilt zetten, toch? Doe je dit niet, dan blijf je dweilen met de kraan open, met alle gevolgen van dien. Wacht niet op dat moment en ga aan de slag met het begrijpen van De Taal Van Je Kind. We kunnen echt blind op onze kinderen vertrouwen. Dat is een zekerheid. Want het gedrag van je kind is altijd logisch.

.

In deze online training (die binnenkort online komt – aanmelden kan wel al) neem ik je in 8 modules mee naar het waarom we maar beter kunnen stoppen met opvoeden, hoe het komt dat de positieve opvoedstijl niet werkt en wat dan wel, we gaan onze interne criticus eens aanspreken en onze waarden en normen komen aan bod. Want ja…. wat zijn eigenlijk jouw waarden en normen en wat doen je ermee?

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
Interesse in het I-boek over spiegelgedrag? Vraag het HIER aan.

.

Is deze training interessant voor andere ouders in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je dankbaar zijn.

.