Training Oogappeltjes

Deze 1-daagse Training Oogappeltjes is speciaal ontwikkeld voor ouders met pubers.

.

Waarom?

De weg naar volwassenheid is niet altijd even makkelijk voor deze groep. 

Ze worden continue op de proef gesteld. Is dat erg? Nee hoor, dat noemen we evolutie met een mooi woord. Een kind groeit nu eenmaal verder dan zijn ouders. Precies zoals jij verder bent gegroeid dan jouw ouders.

.

Wat jouw puber ook doet, is jou tijdens deze periode kritisch tegen het licht houden en hij houdt jou de welbekende spiegel voor. Ongeheelde herinneringen (uit hun jeugd) worden extreem onder een vergrootglas gezet. Daar bedoel ik mee de emoties die ze misschien in hun jonge jaren hebben moeten inslikken, de ‘nee’s’ die niet gehoord werden, hun grenzen die overschreden werden en hun wensen en dromen die van tafel zijn geveegd onder het mom: daar kun je geen geld mee verdienen of die kans is wel erg klein dat jou dat gaat lukken.

.

Een tijdlang kom jij er niet goed vanaf. Maar geloof me, het laatste wat jouw kind wil is jou ongelukkig maken of het bloed onder je nagels vandaan halen. Ze staan echt niet ’s ochtends op met een plannetje om jouw dag te verzieken. Daar zijn ze helemaal niet bij gebaat.

.

Je puber wil zich van jou losmaken, zelfstandig worden en op een meer gelijkwaardige manier door jou behandeld worden. Daarom zet hij zich tegen je af. Want echte zelfstandigheid kan je puber alleen bereiken als jij hem loslaat. Het vergt daarom ook van jou als ouder een verandering in je houding tegenover je kind. En ik praat uit ervaring, dat kan inderdaad best lastig zijn.

.

Dus daar waar pubers voor een enorm veranderingsproces staan, zo geldt dat ook voor ons als ouders. 

En als je bepaalde gedragingen en emoties beter begrijpt, dan zul je merken dat het jou als ouder ook verder brengt in je ontwikkeling. Dan kun je deze periode met niet al te veel kleerscheuren doorkomen en leer je er zelf ook nog wat van. Win win toch.

.

Zomaar een kleine greep wat ze zoal doen:

  • Ze verzetten zich tegen de volwassenen en iedereen die nog enige ‘macht’ over hen denken te hebben. Dit doen ze om ‘baas’ in hun eigen leven te kunnen zijn.
  • Ze rukken zich (misschien) los van jou om op eigen benen te kunnen staan en hun eigen beslissingen te kunnen maken. Zonder oordeel van goed of fout.
  • Ze maken wellicht andere keuzes dan jij in jouw jeugd hebt kunnen/durven maken.
  • Ze gaan dingen uitproberen en uittesten op waarheid. Alles wat ze in hun jonge leven hebben ‘moeten’ leren wordt op de proef gesteld.
  • Vaak worden emoties ongenuanceerd geuit. En ja…meestal thuis.

.

Met andere woorden…

Pubers staan niet alleen voor moeilijke schoolkeuzes, vriendenkeuzes of welke keuzes dan ook. Vanaf hier dienen zij een hele belangrijke beslissing voor hun leven te maken. Als wij als volwassene een beetje meer begrip kunnen opbrengen voor hun denk- en doewereld en durven terug te kijken naar het kind in onszelf, dan hebben wij ook ooit voor deze keuze gestaan en misschien nog.

.

Besef alsjeblieft dat kinderen, vooral de pubers, signalen blijven afgeven van de dingen die diep van binnen krom zijn gelopen.

Als je ’t mij vraagt….daar is verdomd veel l(i)ef(de) voor nodig.

.

Ik ga jou tijdens deze 1-daagse training anders leren kijken naar bepaald pubergedrag.

.

Je krijgt van mij alle tips, trucs en kennis die ik in de loop der jaren heb mogen verzamelen betreft pubergedrag. Wat ze doen, wat ze niet doen terwijl ze het wel zouden moeten doen en hoe dat komt. Waarom ze zijn wie ze zijn en welke perspectieven erin zitten.

Allebei mijn kinderen zijn puber geweest en geloof me….pas toen ik anders naar hen ging kijken, zag ik alleen nog maar perspectieven i.p.v. problemen.

Ik realiseerde me dat ik daar wellicht ook jou heel blij mee kan maken. 

Dus doe er vooral je voordeel mee.

.

Deze mensen gingen je voor:

.

Extreem over zijn grenzen ging mijn 18 jarige zoon, niets was hem te gek. Zelfs met alcohol wist hij geen maat te houden. Straffen deed hem niets, daar hield hij zich niet aan. Rian zag het helemaal anders en wees mij op mijn eigen grenzen en of ik deze had, voelde en aan durfde te geven. Het kwartje viel dat ik dat helemaal niet deed en dat ik daarmee mijn eigen waarde en gevoelens verdoofde (wat hij duidelijk maakte met zijn alcoholgebruik). Zo had ik het nog nooit bekeken, maar het werkte wel toen ik het doorhad. – Jeroen –

.

Liegen en bedriegen, dat kon mijn zoon als geen ander. Dit was dan ook de reden waarom ik naar Rian ging, want alles wat ik tot nu toe had gedaan had alleen een averechts effect. Wat ik niet kon vermoeden was dat Rian mij vertelde welke ‘leugens’ ik heb moeten slikken en dat ik ook nog “sorry” zei voor de dingen die ik niet eens had gedaan. Auw, dat kwam binnen maar klopte als een bus. Ik kijk sindsdien altijd anders naar liegen en bedriegen. – Yvonne –

Lees HIER hoe deze puber een inspiratie werd voor moeder.

In DIT BLOG lees je hoe dit meisje weer in zichzelf ging geloven

En HIER lees je hoe het deze ouders is vergaan na een vertaling of training.

.

Praktische informatie over deze training:

.

Wanneer:

Binnenkort online.

.

Tijd:

.

Locatie:

.

Inclusief:

  • Een werkboek met praktijkoefeningen en interessante vragen en testjes die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

.

Jouw investering:

Tijdelijk slechts € 189,00

.

Aanmelden:

.

.

.

.

PS: Hebben we al een connectie op Facebook?

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

Veel liefs

Rian

.

Andere interessante trainingen:

.

Tijdens deze online training ‘Anders Leren Kijken’ zet ik je een ‘andere bril’ op. Hierna zul je voor eens en altijd anders naar dit gedrag kijken. In plaats van een kind met een probleem of een irritante houding, verandert dit in een kind met een belangrijke boodschap, die op jouw lijf geschreven is.

.

Onze partners weten onbewust – en onbedoeld! – vaak precies op díe knoppen te drukken die bij ons een oude pijn aanwakkeren. ‘Je trouwt met je trauma’, wordt wel gezegd. Zelf ben ik heel lang bezig geweest om mijn partner te veranderen. Steeds weer wilde ik het contact met hem voelen. Omdat ik anders oude gevoelens van paniek, verlatenheid en boosheid tegenkwam die ik ooit eerder gevoeld heb. Om die pijn maar niet te hoeven voelen, ging ik steeds meer trekken aan mijn partner: contact, contact, contact! Maar hoe meer ik hem claimde, hoe meer hij de neiging had om uit contact te gaan. Met als gevolg dat ik toch weer werd geconfronteerd met mijn oude pijn. De spiegel in je relatie is geschikt voor iedereen die anders naar hun liefdesrelatie wil kijken. Wetende, alles wat je aangaat met je partner, dat hoeven je kinderen niet meer te spiegelen.

.

Als je eenmaal doorhebt dat kinderen communiceren in gedrag, dan is het begrijpen van deze taal een noodzakelijke stap die je wilt zetten, toch? Doe je dit niet, dan blijf je dweilen met de kraan open, met alle gevolgen van dien. Wacht niet op dat moment en ga aan de slag met het begrijpen van De Taal Van Je Kind. We kunnen echt blind op onze kinderen vertrouwen. Dat is een zekerheid. Want het gedrag van je kind is altijd logisch.

.

In deze online training (die binnenkort online komt – aanmelden kan wel al) neem ik je in 8 modules mee naar het waarom we maar beter kunnen stoppen met opvoeden, hoe het komt dat de positieve opvoedstijl niet werkt en wat dan wel, we gaan onze interne criticus eens aanspreken en onze waarden en normen komen aan bod. Want ja…. wat zijn eigenlijk jouw waarden en normen en wat doen je ermee?

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
Interesse in het I-boek over spiegelgedrag? Vraag het HIER aan.

.

Is deze training interessant voor andere ouders in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook.

.