Zo buiten zo binnen en andersom

.

Niet alleen je kinderen spiegelen jou. In feite kun je veel meer antwoorden zien als je eens goed om je heen kijkt.

Daarom wil ik even iets met je delen. Waarom? Omdat het te leuk en te waardevol is om niet te delen.

.

Gisteren ben ik bij Marja Ruijterman in Amsterdam geweest, een hele goede vriendin (en teven coach). En weet je wat nu ooit zo herkenbaar is? Dat we allemaal ooit stoeien met bepaalde thema’s, rode draden, strategieën en patronen. Dus niet alleen jij, ook ik loop daar nog ooit mee rond.

.

Dus ik stelde wat vragen aan haar zoals, doe ik dit wel goed, hoe kan ik hiernaar kijken, wat zou dat kunnen betekenen etc. Het was zo frappant dat zij me zei: “Rian, kijk je wel goed om je heen?” Ik had werkelijk geen idee wat ze bedoelde dus ik vroeg wat ze daarmee bedoelde.

.

Ze zei het volgende:

.

“Nou…..in eerste instantie is het de valkuil om je focus op de vraag te houden. Verleg je focus daarom eens op het antwoord en kijk dan eens wat er gebeurt. Want soms vind je de antwoorden gewoon door de kleine subtiele tekentjes om je heen. Zoals een liedje wat je hoort waar de tekst jou op dat moment enorm aanspreekt, een radioreclame die je laat lachen of zomaar wat een voorbijganger zegt of wie je tegenkomt. Vaak zijn we zo krampachtig op zoek naar antwoorden, dat we bijna vergeten te kijken wat er om ons heen gebeurt. En ik weet dat we daar niet altijd bij stilstaan, maar doe dat maar eens een uurtje, een halve dag of een hele dag en kijk maar eens dat je de hele dag door allerlei tekens krijgt waar waardevolle antwoorden inzitten”.

.

Dus toen ik gisterenavond naar huis ging met de trein lieten haar woorden mij niet los en ik besloot eens bewust te zijn wat er om me heen gebeurde en vroeg (weliswaar zachtjes, want ja…ik zat in de trein) “welke tekens mag ik zien die mijn vragen beantwoorden?”

.

Lees Meer