Soms pakken we dingen heel onhandig aan…

“Mam, wat eten we?” vraagt mijn dochter.

Ik flip ‘m helemaal, begin te huilen, word boos en schreeuw: “Alsof mij dat wat uitmaakt wat we gaan eten, alsof ik geen andere dingen aan m’n hoofd heb. Smeer maar een boterham, pak een pizza of haal een frietje, maar val mij er niet mee lastig”.

Mijn (toen 16 jarige) zoon, die zonder woorden altijd mijn signalen begrijpt, komt naar de keuken gelopen en zegt: “Mam….het is oké”. 
Ik brak.

Het verhaal achter dit signaal….

De avond ervoor was mijn vader overleden en die dag was ik samen met mijn zus zijn uitvaart aan het voorbereiden. Ik voelde me alleen omdat mijn man niet thuis was, verdrietig en moe aangezien wij al dagen aan het sterfbed van mijn vader hadden gezeten. Ik had me zo sterk gehouden al die tijd, maar nu kwam er even alles uit.

Ik kon het dan ook binnen vijf minuten heel logisch voor mezelf verklaren waarom ik dacht het volste recht te hebben om zo te reageren. 

Toen de emoties weer wat gezakt waren zei ik tegen mijn dochter: “meisje, dat was niet op jou bedoeld hè”. Waarop ze zei: “dat weet ik mam”.

Lieve ouders, soms pakken we dingen heel onhandig aan omdat we nu eenmaal mens zijn en worstelen met bepaalde gevoelens, die misschien al lange tijd zitten te broeien.

Is dit herkenbaar voor jou? Dan heb ik wat tips voor je:

✔️Kom er altijd daarna op terug als je geschreeuwd hebt tegen je kind of je (ingehouden) emoties bij hen in de schoenen hebt geworpen. Daarmee maak je hen weer vrij, je neemt je eigen verantwoordelijkheid, je heelt de herinnering en kinderen leren hierdoor ook op dingen terug te komen en eventueel excuus aan te bieden als ze iets onhandig hebben aangepakt. 

✔️Besef….ook onze kinderen stoeien ooit met hun emoties die misschien al langer zitten te broeien. En net zoals wij, schieten zij ook ooit uit hun slof en is het niet altijd persoonlijk op jou bedoeld.

✔️De magische woorden ‘het is oké’ doen wonderen.

Liefs Rian 😘

.

Stoei jij ook ooit met jouw kind, heb je al van alles geprobeerd en ben je ten einde raad? Neem gerust vrijblijvend CONTACT op om de mogelijkheden te bespreken.

.

  • Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
  • Interesse in de gratis masterclass Wat een kindertolk voor jou kan betekenen. Klik dan HIER.
  • Weten waarom het gedrag van kinderen altijd logisch is? Klik dan HIER.

.

KLIK HIER VOOR MIJN ONLINE TRAININGEN.

.

Leuk als we een connectie op Facebook hebben.

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.

.

Is dit blog interessant voor andere mensen in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je enorm dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook. 🙂

.