Ga jij kopje onder door de verslaving of depressie van je kind?

Je kind is verslaafd, depressief en/of stoeit serieus om een einde te maken aan zijn leven.
Je zit met je handen in het haar, weet niet meer wat je kunt doen, bent totaal de controle kwijt, jullie relatie en heel het gezinsleven staat op zijn kop en je bent letterlijk aan het overleven of misschien al aan het verzuipen.

Misschien komt dit bericht dan precies op het juiste moment.

.

Een verslaving- of psychisch probleem heeft niet alleen gevolgen voor de persoon zelf, het beïnvloedt ook de levens van andere gezinsleden. Gevoelens zoals frustratie, wanhoop, angst, onbegrip, schuld, boosheid en verdriet komen omhoog. Ook kan het zijn dat je relatie onder spanning komt te staan, dat je door deze situatie in een sociaal isolement terecht komt, alles alleen nog maar draait om het kind, iedereen zichzelf wegcijfert, onderlinge ruzies ontstaan, geweld en/of financiële problemen.

.

Als je een ouder bent van een kind met psychisch- en/of verslavingsproblemen dan werkt dat door op alle fronten en gaat zeker niet in je koude kleren zitten. Vragen als, wat kan ik doen, hoe gaat dit verder, hoe houd ik me staande zijn dan ook vragen die elke dag door je hoofd spoken.

.

Hoe dit verder gaat heb ik ook geen antwoord op. Maar dat het van essentieel belang is om als ouder niet kopje onder te gaan, dat staat voor mij als een paal boven water, juist in deze situatie. Niemand is er namelijk mee gebaat als jij omvalt.

Je kunt iets doen.

Dit jaar start ik met een programma voor ouders van verslaafden en depressieve jongeren. Lotgenotencontact, coaching en kennis zorgen er namelijk voor dat jij je staande kunt houden in deze heftige periode.

.

Wat is het voor programma?

We gaan samen systemisch, fysiek, emotioneel en mentaal aan de slag. Zodat jij in ieder geval met beide benen op de grond kunt blijven staan, om zo jouw kind het vertrouwen en de kracht te geven die hij zo nodig heeft.

.

Hoe lang duurt dit programma?

Het duurt negen maanden voordat er een nieuw mens geboren kan worden, daarom duurt dit programma ook negen maanden en zijn er 9 live dagen in Deurne of Helmond (n.t.b.).

.

Voor wie is dit programma?

Ouders van jongeren met een verslaving en/of depressieve gevoelens.

.

En nu?

  1. Stap 1 heb je al gezet, je leest namelijk dit bericht.
  2. Stap 2 is erkennen dat jij ook hulp nodig hebt.
  3. Stap 3 is je aan te melden VIA DEZE LINK om een aantal vragen via de mail te krijgen. Het verplicht je uiteraard tot niets. Je krijgt dan alleen een aantal vragen toegestuurd met het verzoek deze te beantwoorden.
    Dit geeft mij duidelijkheid in je verhaal, het probleem en de noodzaak.
  4. Stap 4 is, nadat ik je antwoorden heb ontvangen, dat we een gratis belafspraak (advies- coachgesprek) inplannen om te bespreken of dit het juiste programma voor je is, het juiste moment en ik de juiste persoon. Belangrijk is dat dit allemaal klopt en goed voelt.
  5. Stap 5 is dat je na ons gesprek, vrijblijvend en kosteloos, een informatiepakket toegestuurd krijgt. Daarin lees je alles over de inhoud van dit programma, wanneer we beginnen, hoe lang het duurt, welke dagen, tijden en locatie, wat het je oplevert, wat het kost en wat de voorwaarden zijn.
  6. Stap 6 is dat we daarna weer contact hebben om nog eventuele vragen en twijfels te bespreken.
  7. Stap 7 is dat we echt samen aan de slag gaan.

.

Nou….stap 1 en 2 heb je gezet. Ben jij klaar voor stap 3?

.

 

.

PS: ken je andere ouders en opvoeders voor wie dit ook interessant kan zijn? Deel dan dit bericht alsjeblieft. Zij zullen je dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook.

.