Training (online) Stop Met Opvoeden

Vind jij kinderen opvoeden ook ooit zo lastig?

.

Ook ik dacht het allemaal wel te weten als het om kinderen van een ander ging, totdat ik zelf kinderen kreeg. Zoveel opvoedboeken gelezen en nog was er drama thuis. Om de lieve vrede te bewaren liet ik vaak over mijn grenzen gaan (hoewel ik niet eens wist waar mijn grenzen lagen). Anderzijds gebruikte ik mijn macht en dwong ze met mijn autoriteit (ja dat lukt als je kinderen nog jong zijn). Dreigen en manipuleren als ze niet luisterden kon ik als de beste en ik gaf mijn kinderen allerlei adviezen die ik zelf niet eens opvolgde. “Jij snapt het echt niet hè” was een standaard zinnetje wat ik elke dag naar mijn hoofd gesmeten kreeg. Herkenbaar?

.

Toen ontdekte ik dat al die boeken, die ik tot nu toe had gelezen, niets toegevoegd hadden maar heel de situatie alleen maar verergerde. Dat alles wat ik tot nu toe geprobeerd had een averechts effect had. Ik stelde mezelf de vraag: “Als ik nu niet ingrijp, hoe ziet de situatie er dan uit als ze gaan puberen?” Daar wilde ik niet te lang bij stilstaan, maar je kunt je voorstellen welke doemscenario’s er zich afspeelden in mijn hoofd.

.

Wat deed ik?

Ik kapte ermee (zie dit blog) en vervolgens maakte ik het gedrag van mijn kids interessant i.p.v. irritant. Vanaf toen bekeek ik mijn kinderen met andere ogen, ging ik echt luisteren (zonder te reageren), nam zelf verantwoordelijkheid voor de gevoelens die zij losmaakten en werd me bewust van mijn conditioneren uit mijn jeugd (en dat waren er nogal wat). .

Het verbaasde me dat ik daarna mijn kinderen kon zien als een eigen individu en niet meer vanuit mijn beknopte denkwijze. Ik werd me bewust dat ik al die tijd (te weten: meer dan 15 jaar) met een zwarte bril naar mijn kinderen had gekeken en zij maakten me bewust hiervan (oeps…tikkeltje hardleer Rian).

Achteraf kan ik zeggen: “Wat een cadeautje”. Want ik hield ook nog eens tijd over.

.

Nu wil jou mijn lange weg besparen!

Want als we eens wat meer gaan voeden i.p.v. opvoeden dan gaat er een wereld voor je open.

.

Leer van de lessen die ik heb geleerd!

.

Ja, ik dacht ook dat ik al een hele ontwikkeling doorgemaakt had en het allemaal wel zelf (en alleen) kon doen. Mooi niet. Het heeft me tien jaar aan struggelingen, frustraties en energie gekost. Los van alle therapieën en geld. Ja, het was een hoge prijs die ik heb betaald.

.

Nu heb ik al mijn ervaringen, inzichten, lessen (en ja ook mijn fucked-up-momenten) in deze training gestopt waarmee ik jou mag begeleiden. Hoe gaaf is dat?

.

Dus jij hebt nu een keuze.

.

 • OF je gaat door met je opvoedstrategiën en je drijft je kind nog verder van je weg,
 • OF je neemt deel aan deze online training. It’s up to you.

.

Wat komt o.a. aan bod

 • Waarom we maar beter kunnen stoppen met opvoeden.
 • Waarom de positieve opvoedstijl niet werkt.
 • Onze interne criticus.
 • Waarden en normen, tja….wat zijn ze eigenlijk en wat doen we ermee?
 • Waarom ons kind niets doet met de goedbedoelde adviezen.
 • De posities en rollen binnen het gezin.
 • Je gedachtes over de situatie.

.

Kinderen opvoeden is niet moeilijk. Wij maken het moeilijk.

.

Wanneer moet je je vooral WEL aanmelden?

 • Als je klaar bent met de drie R’en;
 • Als je niet meer weet welke regels je nu zal verzinnen;
 • Als het een machtstrijd wordt tussen jou en je kind (geloof me….dat win je niet meer als ze ouder worden).
 • Als de sfeer in huis te snijden is;
 • Als je naar jezelf durft te kijken;
 • Als je een rugzak vol tools wilt hebben om anders naar ‘de opvoeding’ te kijken.

.

Wanneer kun je je beter NIET aanmelden?

 • Als je denkt dat je geen invloed hebt.
 • Als je denkt dat de ander moet veranderen.

.

Ben jij er klaar voor? Ik in ieder geval wel en heb er ontzettend veel zin in.

.

Wanneer:

Heerlijk op een moment dat het voor jou uitkomt, in je eigen tijd en tempo.

.

Locatie:

Thuis aan je keukentafel, op je tablet, pc of telefoon. Makkelijker kan ik het niet maken.

.

Inclusief:

 • Uitgeprint werkboek met praktische vragen, oefeningen en testjes die je direct in de praktijk kunt toepassen.
 • Onbeperkt toegang tot de besloten Facebookgroep waar ik regelmatig live zal gaan om je vragen te beantwoorden.
 • 20% korting op een 1 op 1 vertaaltraject of coaching.

.

Jouw investering:

.

Tijdelijk – t/m 31 maart 2021 – 50% korting.

Dus € 95,00

.

LEES HIER WAT DE DEELNEMERS VERTELDEN DIE JE VOORGINGEN.

.

Aanmelden kan via onderstaande button:

.

.

Ps: hebben we al een connectie op Facebook?

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

Andere interessante trainingen:

.

Tijdens deze online training ‘Anders Leren Kijken’ zet ik je een ‘andere bril’ op. Hierna zul je voor eens en altijd anders naar dit gedrag kijken. In plaats van een kind met een probleem of een irritante houding, verandert dit in een kind met een belangrijke boodschap, die op jouw lijf geschreven is.

.

Onze partners weten onbewust – en onbedoeld! – vaak precies op díe knoppen te drukken die bij ons een oude pijn aanwakkeren. ‘Je trouwt met je trauma’, wordt wel gezegd. Zelf ben ik heel lang bezig geweest om mijn partner te veranderen. Steeds weer wilde ik het contact met hem voelen. Omdat ik anders oude gevoelens van paniek, verlatenheid en boosheid tegenkwam die ik ooit eerder gevoeld heb. Om die pijn maar niet te hoeven voelen, ging ik steeds meer trekken aan mijn partner: contact, contact, contact! Maar hoe meer ik hem claimde, hoe meer hij de neiging had om uit contact te gaan. Met als gevolg dat ik toch weer werd geconfronteerd met mijn oude pijn. De spiegel in je relatie is geschikt voor iedereen die anders naar hun liefdesrelatie wil kijken. Wetende, alles wat je aangaat met je partner, dat hoeven je kinderen niet meer te spiegelen.

.

Als je eenmaal doorhebt dat kinderen communiceren in gedrag, dan is het begrijpen van deze taal een noodzakelijke stap die je wilt zetten, toch? Doe je dit niet, dan blijf je dweilen met de kraan open, met alle gevolgen van dien. Wacht niet op dat moment en ga aan de slag met het begrijpen van De Taal Van Je Kind. We kunnen echt blind op onze kinderen vertrouwen. Dat is een zekerheid. Want het gedrag van je kind is altijd logisch.

.

Daar waar pubers voor een enorm veranderingsproces staan, zo geldt dat ook voor ons als ouders. En als je bepaalde gedragingen en emoties beter begrijpt, dan zul je merken dat het jou als ouder ook verder brengt in je ontwikkeling. Dan kun je deze periode met niet al te veel kleerscheuren doorkomen en leer je er zelf ook nog wat van. Win win toch. Training Oogappeltjes heb ik speciaal gemaakt voor ouders met pubers.

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
Interesse in het I-boek over spiegelgedrag? Vraag het HIER aan.

.

Is deze training interessant voor andere ouders in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook.

.

Veel liefs van mij

Rian

.