Driftige puber als inspiratie?

 

Puber met drift bleek een inspiratiebron voor moeder te zijn:

.

Nadat ik laatst met een ouder een vertaling had gedaan over het gedrag van haar 18 jarige dochter werden er al een hoop blinde vlekken duidelijk. Wat moeder inmiddels in de gaten kreeg was dat haar dochter een enorme bron van inspiratie voor haar bleek te zijn. Dit werd duidelijk omdat dochterlief precies deed wat zij wilde, lak had aan allerlei regeltjes en een behoorlijke drive had (wat moeder vertaalde als drift) om voor haar doel te gaan. Moeder echter hield zich nog vast aan de normen en waarden van vroeger terwijl het haar belemmerde de volwassen persoon te worden wie ze wilde zijn en de keuzes te maken die goed voor haar zijn. Toen dit kwartje was gevallen vertelde deze moeder mij dat ze heel graag een opleiding had willen volgen maar dat haar ouders dat altijd maar als onzin hadden afgedaan en geen vertrouwen hadden in haar kwaliteiten. Maar dochterlief vertelde op onbewust niveau dus heel wat anders. Moeder bekeek haar dochter inmiddels met hele andere ogen dus de eerste bewustwording was een feit.

.

Maar nu nog het spijbelen en liegen:

.

Nu dit stukje voor moeder opgehelderd was, werd het ook duidelijk dat haar dochter toch nog steeds regelmatig spijbelde van school en er ook nog om loog. Ik vroeg aan haar of zij ook ooit ‘spijbelde’ om haar doel te bereiken en er misschien stiekem ook niet helemaal eerlijk in was. Dit was inderdaad heel lang het geval geweest maar moeder vertelde dat ze inmiddels aan haar opleiding kindercoach was begonnen en tot nu toe geen dag had gemist. Dus van spijbelen was op dit moment geen sprake, wel was moeder ontzettend moe na zo’n opleidingsdag en al de nieuwe indrukken. Ook kon ze zich bij sommige stukken niet echt concentreren.

.

Ik werd nieuwsgierig naar dochter:

.

Moeder vroeg of ik ook eens met haar dochter een afspraak wilde maken. Ik zei dat ik dat in principe eigenlijk nooit deed, maar goed…ik was stiekem ook wel benieuwd naar haar verhaal, waarom zij zoveel spijbelde en er een beetje met de pet naar gooide op school (althans….volgens de verhalen van moeder). Ik zeg tegen de moeder dat ik, bij wijze van uitzondering en alleen als haar dochter dat ook graag wilde, een afspraak wil maken met haar. Gelukkig….dochter stemde toe, dus zaten we laatst bij mij aan tafel.

.

Lees Meer