Hoe we ooit onbewust dingen op ons afroepen

.

Wat je onbewust zelf creëert.

.

Ik weet nog dat ik ooit eens wenste dat ik wat meer vrije tijd had. En plopt, een half jaar later verloor ik mijn baan.

Ik heb wel eens ooit gewenst dat ik makkelijker NEE kon zeggen. En je raadt het al, ik kwam allemaal mensen tegen die NEE tegen me zeiden. Dus ik mocht van hen leren hoe dat was, als gever en als ontvanger.

.

Toen ik met mijn opleiding van Kindertolk begon, toen wilde ik alles weten over dit vak, over onze kindsdelen, deelpersonen en pijnlijke trauma’s. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar echt waar, ik heb ze leren kennen. Niet die van de ander maar juist die van mezelf. Ik heb het allemaal zelf mogen ervaren. Ik wilde mezelf een ervaringsdeskundige kunnen noemen. Iemand die vanuit haar hart werkt en geen theorie zit aan te leren. Nou…ik heb het geweten.

.

Nu denk je misschien, ja…dat is toeval.

Het woordje toeval vertaal ik als ‘het komt je toegevallen’.

Afijn, nu kunnen we natuurlijk nooit alles op ons afroepen. Er gebeuren nu eenmaal ook dingen waar we geen invloed op hebben. Maar het best interessant om eens te kijken wat je toe komt gevallen.

.

Jouw invloed is namelijk groter dan je denkt.

.

Ik neem aan dat je het wel eens hebt meegemaakt dat jij gestrest was en je komt thuis en jawel hoor…je kinderen halen het bloed onder je nagels uit. Of dat je op het punt stond om heerlijk met je vriendin uit eten te gaan en de babyfoon even bij de buren neerzet. En alsof het universum met je speelt, je baby begint te krijsen.
Nou…zoiets bedoel ik dus. Kinderen (in feite iedereen) voelen aan wat er in je onbewuste zit.

.

Als je nu dan inmiddels weet dat kinderen je aanvoelen (ook de emoties die jij wegdrukt), dan worden onze gedachtes ook ‘aangevoeld’.

.

Wil jij ook weten hoe je onbewust ooit dingen op je afroept?

.
Dan check dit lijstje maar eens:

.

  • Onderzoek je gedachtes. Kijk eens waar jij aan denkt wat dan ook nog gebeurt (in welke vorm dan ook). Die toevalligheden waar je normaal niet bij stilstaat. Of dat je van plan bent een nieuwe auto te kopen en dan ineens zie je zulke auto’s de hele dag overal rijden.
  • Onderzoek eens hoe je tegen jezelf praat. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat de manier hoe jij tegen jezelf praat dat je dit geprojecteerd krijgt door de buitenwereld. Als jij naar een feestje gaat met de gedachte dat je saai bent, verschiet dan niet dat je ook daadwerkelijk zo overkomt en mensen je misschien inderdaad saai gaan vinden of dat je geen gesprekspartner hebt.
  • Onderzoek eens hoe vaak jij het woordje NIET of GEEN gebruikt. Dit woord kent het universum namelijk niet. Als je bijvoorbeeld bij Google intikt ‘ik wil geen blauwe auto’ en dan bij afbeeldingen gaat kijken, dan krijg je allemaal blauwe auto’s te zien. Dus als jij denkt (of zegt), ik hoop niet dat ze straks weer moeilijk gaan doen, dan staat hier dus feitelijk: Ik hoop dat ze straks weer moeilijk gaan doen.

.

Heel veel succes met deze onderzoeksfase.

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.

Interesse in het I-boek over spiegelgedrag? Vraag het HIER aan.