Als we nu eens stoppen met ‘doen alsof’…

Al ben je voor het oog de mooiste man of vrouw…. je bent pas echt prachtig wanneer je niet doet alsof.

.

Laatst zei mijn vriendin toen het hier thuis even hommeles was: “oh ik ben zo blij dat dat bij jou ook is”. Ik moest lachen, want blijkbaar dacht ze dat het bij mij thuis altijd koek en ei was. Nou…ik zal je wat zeggen…..het gaat hier net zoals bij alle anderen.

En ja, natuurlijk is het verleidelijk om te doen alsof hier bij mij thuis alles op rolletjes loopt, alsof er geen chips in mijn tapijt verborgen zit, samen met nog een hoop andere bacteriën waar ik geen weet van heb. Het is verleidelijk om te doen alsof mijn kinderen engeltjes zijn die nooit ruzie maken, niet over hun of mijn grenzen gaan, die altijd liefdevol met elkaar omgaan en ook met mij. En ja…het is verleidelijk om te doen alsof het mij niet raakt als ik op m’n puntjes wordt gezet of een pijnlijke opmerking naar mijn hoofd gesmeten krijg waar ik niet van terug heb. Ik kom nog regelmatig in de verleiding om te doen alsof ik niet verdrietig, boos, teleurgesteld of me afgewezen voel. Maar doen alsof lukt bijna niet meer.

.

Soms wens ik dat mijn leven eruit ziet als het ‘perfecte plaatje’ op Instagram of Facebook. Ik had ook liever een plattere buik, geen wallen onder m’n wallen (zoals m’n dochter zegt als ik moe ben), maar we moeten allemaal onze waarheid leven.

Wat ik vooral heb opgemerkt is dat wanneer ik niet doe alsof, ik dan mensen aantrek die ook niet doen alsof en dat voelt als een grote beloning. Dus voor al die vrouwen, moeders en mensen die niet doen alsof…..dankjewel.

.

Weet je wat ik ontdekt heb?

Niemand is mooier dan jij.

Niemand is mooier dan een vrouw met een rommelige knot op haar hoofd, een gootsteen vol gerechten, een schreeuwende baby op haar heup en een worsteling waar ze middenin zit.

Niemand is mooier dan die ene persoon die een verschrikkelijk trauma opliep en vervolgens kwetsbaar, puur en open haar verhaal deelt en haar leven leeft.

Niemand is mooier dan een persoon waarvan je in het gezicht kan aflezen dat ze getekend is en tegelijkertijd liefde uitstraalt.

Niemand is meer perfect voor mij dan diegenen die dapper en stoer in hun onvolmaaktheid wandelen.

Er is geen huis waar ik liever ben dan een huis waar echte mensen wonen. Een huis met rommel, vuile was, echte verhalen, gelach en tranen. Er is geen groter geschenk dan om in de waarheid van een ander te worden uitgenodigd.

.

Onthoud alsjeblieft….als je niet doet alsof, dan ben je juist belangrijk voor mensen. Geloof me…dat maakt ècht het verschil. Het verandert de energie en het herinnert ons allemaal eraan dat we in orde zijn en dat rotzooi mooi kan zijn. Het herinnert ons dat iedereen een verhaal heeft waar jij geen weet van hebt en DAT wordt pas gedeeld als jij niet doet alsof.

.

En wat dacht je van je kinderen?

Misschien, heel misschien zullen onze kinderen ook leren om niet te doen alsof en misschien zullen ze gewoon naar ons toe komen als ze gefaald hebben, iets super onhandig hebben aangepakt, straf hebben gekregen op school, liefdesverdriet hebben of een slecht rapport.
Misschien delen ze dan wel hun tranen en strijd met ons in plaats van zich te verbergen en te liegen. Misschien zijn wij daarin het voorbeeld omdat wij ook niet doen alsof en ook onze strijd met anderen hebben gedeeld.

Het enige wat we onze kinderen en onze geliefden kunnen geven is onszelf, ons ware zelf. De eerlijkste, meest ruwe, rauwe versie is de krachtigste die er is.

.

Echt…als we stoppen met ‘doen alsof’ dan zijn we een stap dichter bij onze vrijheid en als we stoppen met ‘doen alsof’ dan nodigen we anderen uit dat ook te doen, inclusief onze kinderen.

Want onze kinderen hebben geen Instagram-waardige woonkamer nodig, een grote auto voor de deur, sokken die altijd matchen, zeven dagen in de week verse groenten op tafel of iemand die nooit huilt of boos wordt.
Ze hebben ONS nodig, in alles wie we zijn. Wij zijn hun referentiekader, ze kijken bij ons af hoe wij met het leven omgaan, met struggelingen, rouw, verlies, pijn, onmacht en ja…ook de superonhandige dingen die we ooit doen.

.

Ik ben er inmiddels helemaal oké mee als mensen zien dat deze mama ooit een puinhoop van haar leven maakt, beren op de weg ziet, zich onzeker voelt, faalt en zich, lachend, huilend of als een emotioneel wrak in de armen nestelt van haar lieve partner om vervolgens sterker op te staan dan ooit.

.

Ik ben goed zoals ik ben….en jij ook!

.

Liefs Rian

.

.

Relevante blogs:

.

.

.

.

.

.

Hulp nodig?

Neem gerust vrijblijvend CONTACT op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER

.

.