Wie niet horen wil …..

.

Het ‘niet luisteren’ van kinderen is vaak een enorme bron van irritatie voor ouders. Om heel eerlijk te zijn ook lange tijd van mij geweest hoor en nog ooit.

Wat we vaak doen als kinderen niet luisteren is nog harder praten of zelfs schreeuwen? Misschien wel blijven herhalen herhalen en nog eens herhalen. En wat dacht je van straffen of misschien zeggen: “oké oké…dan luister ik de volgende keer ook niet naar jou?” Het zijn maar wat voorbeelden, die ik overigens allemaal heb uitgeprobeerd.
Daarom heeft het ‘niet luisteren’ mij altijd getriggerd en werd ik nieuwsgierig naar het waarom.

Het heeft namelijk altijd een onderliggende reden waarom je kind niet luistert. Een kind wil echt jouw humeur of dag niet verpesten of straf krijgen. Dus wees alsjeblieft nieuwsgierig.

Er spelen verschillende oorzaken een rol die ik even met je wil checken.
Dus als jij je nu afvraagt hoe het komt dat je kinderen zo’n moeite hebben met luisteren, wat het betekent en hoe je daarmee om kunt gaan, lees dan gewoon even verder.

.

Lees Meer