Echte helden dragen geen cape…

Als jij een moeilijke jeugd hebt meegemaakt, misschien door trauma (van je ouders), door verwaarlozing, door oorlog, door een scheiding, door een pestverleden of iets anders wat jouw jeugd gevormd heeft. Dan heb je er alles aan moeten doen om te overleven en nu sta je aan de andere kant. 

Als Kindertolk heb ik vaak ouders bij me zitten waarvan kinderen allerlei signalen laten zien die moeilijk zijn, heftige emoties oproepen, patronen blootleggen en zo nog veel meer. Ik zie dan hoe deze ouders worstelen met zichzelf terwijl ze het zoooo goed willen doen voor hun kind. Er wordt gevraagd om liefde, rust, genegenheid en vooral veel oprechte aandacht te geven. Maar hoe je doe je dat als je dat zelf niet gekend hebt of misschien daardoor bekneld hebt gevoeld?

Ouderschap met een traumageschiedenis (hoe groot of klein dan ook) is ontzettend zwaar. Niet alleen voor onze ouders, onze kinderen maar ook voor jou als mens en als ouder. Als je lichamelijk gehandicapt was door een trauma uit het verleden en ervoor zou kiezen om de marathon te lopen, zouden mensen je moedig noemen. Maar dat doen ze niet met emotionele wonden. Die zijn namelijk onzichtbaar.

In mijn ogen zijn de ouders die getraumatiseerd zijn en toch liefde kunnen geven enorme helden. Dus als jij je aangesproken voelt…bij deze…

Eén van de moedigste dingen die je kunt doen is genezen van je trauma. Het kan je helpen de wereld van je kind te begrijpen en de verliezen en gaven van je trauma te omarmen. Daarmee heel je jezelf, je kind en alle generaties daarvoor en daarna.

Daarnaast is het heel belangrijk ook jouw eigen moeder haar plek te gunnen. Ook zij heeft gegeven wat ze kon. Niets meer en niets minder. Als ze je had kunnen geven wat je (toen) nodig had, dan had ze dat allang gedaan. 

Dus ik zeg je bij deze….blijf sterk. Je hebt misschien de moeilijkste ‘baan’ die er is. En ja…misschien voel je je met tijden eenzaam, maar je bent niet alleen.

Lieve jij, het aller allerbelangrijkste is…..

Als je je kinderen liefde leert, heb dan vooral veel liefde voor jezelf en de reis die je aflegt.

Ik zie je. 💕

Liefs Rian

.

.

Stoei jij ook ooit met (de emoties of gedrag van) jouw kind, heb je al van alles geprobeerd en ben je ten einde raad? Neem gerust vrijblijvend CONTACT op om de mogelijkheden te bespreken.

.

  • Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
  • Interesse in de gratis masterclass Wat een kindertolk voor jou kan betekenen. Klik dan HIER.
  • Weten waarom het gedrag van kinderen altijd logisch is? Klik dan HIER.

.

KLIK HIER VOOR MIJN ONLINE TRAININGEN.

.

Leuk als we een connectie op Facebook hebben.

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.

.

Is dit blog interessant voor andere mensen in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je enorm dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook. 🙂

.