Het IDGAF-masker

.

Laatst zaten mijn dochter en ik in gesprek over een verre kennis die zich wat down voelde en totaal geen energie had. Ik had met diegene te doen en zei dat ook. Waarop mijn dochter reageerde: “Goh….weet je wat zij eens zou moeten doen? Ze zou haar masker eens af moeten zetten, het is zo nep hoe ze overkomt, DAT vreet pas energie”. Toen ik zei dat dat nog niet zo gemakkelijk was omdat je niet bij iedereen het achterste van je tong kan laten zien, toen zei mijn dochter: “Oh nee? Dan kan ze zich misschien afvragen met welke mensen ze zich omringt”. Ik was nog niet helemaal overtuigd en zei: “Nou, zo simpel is dat niet Evi”. Waarop ze antwoordde: “Jawel mam, zo simpel is dat wel”.

.

*** Potverdorie…..volgens mij heeft die jeugd van tegenwoordig het best goed begrepen. ***

.

Maskers, we hebben ze in allerlei soorten en maten. En weet je, niet alleen jij, ook jouw omgeving heeft maskers genoeg op voorraad. Jouw ouders, je partner, je broers en zussen en ook je vrienden. Dus hoppa….dat voelt al een stuk minder zwaar toch?

.

Wat zijn maskers?

Maskers zijn feitelijk beschermingsmechanismen die jij zelf ooi hebt opgedaan. Daar heb je overigens hele goede redenen voor gehad en misschien nog.
Ik zal de laatste zijn die jouw maskers wil ontrafelen, dat gebeurt alleen als je dat zelf wilt. Je bent namelijk geboren met een vrije wil.

Wat ik wel graag wil benadrukken is dat maskers na verloop van tijd niet meer meegroeien, je gaan benauwen en beknellen. DAT is het moment dat je beseft dat het je niet meer past. En daarom lees je nu waarschijnlijk dit blog.

.

Lees Meer

.