Je baby vertelt

Alles wat in jullie, papa en mama, leeft en borrelt voel ik.
Al jullie gedachtes en gevoelens ontvang ik in mijn gevoelig lijfje.

Ik merk dat er zowel vreugdevolle als verdrietige gevoelens in jullie zijn. Ik voel ze allemaal.

Je hoeft ze niet te verbergen, maar laat me zien dat je ze zelf kunt dragen, dat je vertrouwen hebt in al deze levenskrachten.

Op deze manier voel ik me niet belast maar put ik vertrouwen uit jullie leven. Ik schrik dan niet van alle tegengestelde krachten die in jullie leven, want ze leven ook in mij.

Het zijn allemaal levenskrachten die mijn vertrouwen in mezelf nog sterker maken als jullie ze ook in mij bestaansrecht geven.

Maarten Ghysels – Je baby vertelt

.

.

Een baby haalt veel overhoop in jou, in je lichaam, in je relatie en in heel je leven.

.

Het beste en het ‘slechtste’:

Bij mij is het zo, ze hebben het beste in me naar boven gehaald want ik wist niet dat ik zoveel liefde had en zo verliefd kon zijn om dat kleine ienimieni mensje.
Anderzijds moet ik ook heel eerlijk bekennen dat ze het ‘slechtste’ in me naar boven hebben gehaald. Mijn geduld werd op de proef gesteld, ik kwam er achter dat ik niet echt een ochtendmens ben, ik voelde me ooit onzeker en ik twijfelde vaak aan mezelf. Ik was bang om het fout te doen en ik voelde me ooit schuldig als ik niet snel genoeg aan zijn bedje stond.
Herkenbaar? Schrijf je dan HIER in om af en toe wat tips over dit onderwerp te ontvangen.

.

Praktische vragen:

En dan heb ik het nog niet over al die praktische vragen zoals:
Wat als mijn baby huilt, terwijl er lichamelijk niets aan de hand is?
Kan ik hem dan laten huilen?
Mijn baby is alleen maar rustig bij mijn partner, hoe kan dat?
Ik ben jaloers als iemand anders mijn baby vasthoudt, hoe kom ik daar vanaf?
Mijn baby houdt geen voeding binnen en spuugt veel uit, wat kan ik doen?
Het lijkt alsof mijn baby pijn heeft en ligt met gebalde vuistjes in bed. Hoe kan ik dit verhelpen?
Stoei jij hier ook ooit mee? Dan is inschrijven op deze lijst een goed begin.

.

Emotionele vragen:

Ik ken ook mensen met deze vragen:
Help!!! Ik houd niet van mijn kind.
Ik heb helemaal niets met dit kind, wat nu?
Mijn baby kijkt mij nooit aan, wat doe ik fout?
Ik ga maar door op de automatische piloot, ik geniet niet van deze tijd.
Ik houd meer van het ene kind dan van het andere.

Als onze emotionele ontwikkeling hand in hand gaat met die van ons kind, dan wordt opvoeden (bijna) overbodig en nog leuk ook? Om in een vroeg stadium hiervan bewust te worden zullen veel problemen voorkomen kunnen worden. Interessant? Schrijf je dan HIER in om alle ins en outs te ontvangen.

En ook nog dit: Hormoonhuishouding, borstvoeding, postnatale depressie of PTSS.

.

Hoppa….gewoon doorgaan:

Toen ik 19 jaar geleden op 1e Kerstdag kersverse moeder mocht worden voelde ik me zo onzeker. Mijn leven stond op z’n kop, mijn lichaam was veranderd, mijn relatie zag er ineens veel anders uit en die rare kraamtranen, die langer duurde dan er werd geschreven, vond ik ook maar een bizar iets. Zoveel vragen borrelde er in me op. Vragen die ik niet bij iedereen durfde te delen, want ja….ik was al zo kwetsbaar. Door de buitenwereld werd gezegd: “ey kom op…je bent gezond, je hebt een gezond kind op de wereld gebracht, dus hoppa….doorgaan”. Dus dat deed ik.

.

Mij is nooit verteld:

Mij is nooit verteld hoe ik met al deze dingen om kon gaan, wat een baby onbewust verteld als het huilt, niet wil slapen of niet wil eten. Ik had totaal geen weet van mijn eigen emoties want die van de baby waren belangrijker.

.

Nu achteraf:

Nu, achteraf, denk ik….wat kan er veel leed bespaard worden als ook naar die kwetsbare kant van beginnende ouders oordeelloos gekeken en geluisterd kan worden. Als we geen schaamte hebben voor onze gevoelens van verdriet, onmacht, frustratie, schuld enzovoorts.

.

Vanaf de geboorte:

Ik spreek veel ouders in mijn praktijk die vastlopen met de emoties, gedrag en ontwikkeling van hun kind(eren) en als ik dan vraag vanaf wanneer dat dat speelt hoor ik vaak terug: “eigenlijk al vanaf de geboorte”. Ik kwam er achter dat er veel ouders zijn die toen al geen contact kregen met het kind, die toen hun baby maar lieten huilen onder het mom ‘dat is gezond’. Ook dat er veel ouders zijn die geen weet hebben dat dit iets te betekenen heeft en makkelijk op te lossen is.
Wat jammer dat er nog steeds ouders zijn die zich hiervoor schamen.

.

Het kan echt anders lieve mensen. SCHRIJF JE HIER IN om daar voorgoed een einde aan te maken.

.

.

 

Een goed begin is stoppen met half werk.

 

Inschrijven kan HIER.

Wij houden je op de hoogte over alles wat te maken heeft met de emotionele ontwikkeling van jou en je baby.