Ouderschap is topsport

 

Ouderschap is topsport

.

Je hebt de partner van je leven gevonden en besluit samen kinderen te willen. Negen maanden lang leef je toe naar dat moment. Dat moment dat je voor het eerst jullie kleintje in jullie armen mag sluiten. Verliefd, verwonderd en vol vertrouwen gaan jullie een nieuwe fase. Dat jullie relatie hierdoor een andere vorm krijgt heb je nu geen tijd voor, al je kostbare tijd, energie en geld gaat naar jullie kleine wondertje.

.

James Maas, professor in de psychologie aan de Cornwell Universiteit, heeft berekend dat de voornaamste verzorger van een zuigeling in het eerste jaar 700 uur slaap kan mislopen. Dat zoiets gevolgen heeft wordt vergeten. Want wat doen de meeste vrouwen? Ze gaan aan zichzelf twijfelen en zich aan hun partner ergeren. Volgens Maas wordt de overgang naar het ouderschap dan ook zwaar onderschat.

.

Ik hoorde laatst op de radio hoe ‘onze’ topsporters bij de Olympische Spelen begeleid en ondersteund worden en dacht meteen, dat is wat ouders ook nodig hebben, want wij leveren ook topprestaties, dag in, dag uit.

.

Lees Meer