Wanneer ben je er klaar voor?

 

Wanneer ben je er klaar voor?

.

Als je genoeg informatie hebt, als je je opleiding hebt afgerond? Als je genoeg lef of zelfvertrouwen hebt? Als je blijft wachten totdat je er echt klaar voor bent, dan wacht je heel je leven. Ik kan er over meepraten.

.

Verschillende stemmetjes.

.

Soms heb je zo’n intern stemmetje…de ene zegt: “yep…let’s dot it”, terwijl de ander zegt: “maar ho eens even..weet je dat wel zeker, ben je er wel klaar voor?” Raar hè…dat we dan (vaak) dat laatste stemmetje laten spreken, althans ik. En dan ook nog zeggen: “tja…want ik voel dat ik er nog niet klaar voor ben”. Niet vreemd natuurlijk, dat gevoel. Want je lichaam reageert op datgene waar jij je aandacht aan geeft.

.

Nu begrijp ik dat een (leerling) chirurg pas gaat opereren als hij genoeg informatie heeft en ook dat we officieel alle tools in huis moeten hebben voordat we veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Maar als je bijvoorbeeld gaat kijken hoe kinderen het doen. Die pakken gewoon een lepeltje en gaan eten, terwijl ze dat nog helemaal niet kunnen. Zo’n lepeltje heel onhandig vasthouden en alles in dat mondje proppen, althans, dat was de bedoeling. Kun jij je nog herinneren hoe dat eruit zag? Haha…ik wel.

.

Zo heb ik mezelf jaren ‘voor de gek’ gehouden.

.

Lees Meer