Stap uit de cirkel wanneer je deze patronen herkent…

‘Ik kreeg als kind klappen van mijn ouders en ik ben niet getraumatiseerd’, zei de man wiens ex-partner hem heeft aangeklaagd voor lichamelijk geweld. 


‘Toen ik klein was lieten ze me alleen, totdat ik snikkend in slaap viel. Ik was zo bang dat ik mijn bed niet uit durfde’, zei de man die onafgebroken op zijn mobiel zijn sociale netwerken onderhoudt, waardoor hij vaak wakker ligt. 


‘Als kind heb ik vaak straf gekregen en het gaat prima met me’ zei de man die, elke keer dat hij een fout maakte, tegen zichzelf zei dat hij een sukkel was, om zichzelf te straffen. 


‘Als kind werd ik met harde hand geslagen en ik lijd aan een trauma dat ‘opvoeding’ wordt genoemd’, zei de vrouw die niet snapte waarom al haar ex-partners uiteindelijk agressief werden. 


‘Toen ik als kind tegendraads werd, sloot mijn vader me op in een kamer om ervan te leren en af te koelen en nu ben ik hem daar dankbaar voor’, zei de vrouw die leed aan angstaanvallen en niet begrijpt waarom ze zo bang is in kleine ruimtes. 


‘Mijn ouders zeiden tegen me dat ze me zouden verlaten of aan een vreemde weggeven als ik driftbuien had, maar ik heb geen trauma’s’, zei de vrouw die zo om liefde had gebeden en zovele malen ontrouw had vergeven om zich maar niet verlaten te voelen. 


‘Mijn ouders controleerden me met alleen maar een blik van hun ogen, en kijk nu eens hoe goed het met me gaat’, zei de vrouw die geen oogcontact met ‘gezagsdragers’ kan verdragen zonder dat ze zich geïntimideerd voelt. 


‘Als kind kon ik al een ijzeren kabel kapottrekken, en nu ben ik een prima kerel en zelfs beroeps’, zei de man wiens buren hem bij de politie hadden aangeklaagd omdat hij in een dronken bui objecten had vernield en tegen zijn vrouw had geschreeuwd. 


‘Mijn ouders stonden erop dat ik een studie zou volgen waarmee ik later veel geld zou gaan verdienen en kijk nu eens hoe goed het met me gaat’, zei de man die elke dag verlangt naar de vrijdag omdat hij zich absoluut niet happy voelt in het werk wat hij dagelijks moet doen en wat niet is wat hij altijd zelf graag had gewild. 


‘Toen ik klein was, werd ik gedwongen aan tafel te blijven zitten tot ik mijn bordje leeg had gegeten’, zei de vrouw die niet kon begrijpen waarom ‘gewoon eten’ niet gewoon voor haar was en die – toen ze tiener was – een eetstoornis ontwikkelde. 


‘Mijn moeder eiste dat ik haar zou respecteren en gebruikte daarvoor een mattenklopper’, zei de vrouw die 25 sigaretten per dag rookt om haar angst te bedwingen. 


‘Ik ben mijn vader en moeder dankbaar voor elke mep en elke straf die ze me gaven, want als ze dat niet hadden gedaan, wat zou er dan van mij geworden zijn’, zei de man die nooit in staat was gezonde relaties aan te gaan en wiens zoon altijd tegen hem liegt, omdat hij bang is. 


En zo gaan we door het leven en luisteren naar mensen die zelf geloven dat het prima met hen gaat, dat ze geen last van trauma’s hebben, maar paradoxaal genoeg, leven in een omgeving vol geweld en verwonde mensen. 


Stap uit de cirkel wanneer je bovenstaande patronen herkent. Het is de enige manier om de cirkel te doorbreken. 
🙏

.

.
Bron: Joshua Shrum 
Gedeeld via Vaderhart Love And Grace

.

Stoei jij ook ooit met (de emoties of gedrag van) jouw kind, heb je al van alles geprobeerd en ben je ten einde raad? Neem gerust vrijblijvend CONTACT op om de mogelijkheden te bespreken.

.

  • Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.
  • Interesse in de gratis masterclass Wat een kindertolk voor jou kan betekenen. Klik dan HIER.
  • Weten waarom het gedrag van kinderen altijd logisch is? Klik dan HIER.

.

KLIK HIER VOOR MIJN ONLINE TRAININGEN.

.

Leuk als we een connectie op Facebook hebben.

Daar deel ik veel inzichten, ervaringen met mijn kinderen, de lessen die ik van ze leer en natuurlijk regelmatig wat tips en inspiratieblogs,  en ja….ook mijn blunders :).

Doe er vooral je voordeel mee.

.

.

.

Af en toe een inspirerende blog in je e-mailbox ontvangen? Dat kan, klik HIER.

.

Is dit blog interessant voor andere mensen in je netwerk? Voel je dan vrij om het te delen. Zij zullen je enorm dankbaar zijn en hun kinderen trouwens ook. 🙂

.