Positieve benaming voor ongewenst gedrag

 

Een positieve benaming voor ongewenst gedrag.

.

Weet je me wat ooit opvalt? Dat iedereen het gedrag van zijn/haar kind, leerling of zelfs van partner of collega anders ‘bestempeld’.

.

Zo heb ik tijdens een 10-minuten gesprek op school wel eens te horen gekregen dat mijn dochter zo onzeker was en dat ze zoveel vragen stelde. En weet je wat nu bizar is? Op die zelfde school zag een andere docente het helemaal anders. Zij zei: “Goh…ik bewonder je dochter zo, ze is zo nieuwsgierig en leergierig”. Kun je nagaan…het gaat over hetzelfde kind met hetzelfde gedrag, maar ieder op hun eigen manier gezien en geïnterpreteerd. Grappig eigenlijk hè.

.

Daardoor besefte ik dat ik dat ook ooit doe.

.

Interessant is dan om te kijken of je dit ‘negatieve’ gedrag een positief label kunt geven, precies zoals die docente deed bij mijn dochter.

.

Lees Meer